Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд – Пловдив,

...
Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжен съд – Пловдив,
Коментари Харесай

Съдът замрази промените в капитала на Пълдин туринвест с които делът на Георги Гергов стана 79%

Пловдивският апелативен съд удостовери определението на Окръжен съд – Пловдив, с което по искане на община Пловдив е спряно вписването на промени в капитала на " Пълдин Туринвест " АД.

Делото бе формирано по тъжба на сдружението против прекъсването на регистърното произвеждане в Агенцията по вписванията на декларираните промени, признати на общото заседание на акционерите на 24 ноември тази година. Апелативните съдии одобряват, че недоволството на жалбоподателя е безпричинно.

Преди дни Община Пловдив заведе правосъден иск против решението на акционерите на „ Пълдин Туринвест “ да се одобряват акциите на Община Варна в Панаира, които са 29%, като с това делът на Георги Гергов става 79%. Едновременно с това бе поискано прекъсване на вписването на решенията на сдружението в Търговския указател.

По този метод се отстрани рискът от регистриране на декларирания апорт на акции и промени в устава на сдружението, които по естеството си ще доведат до понижаване на каузи на община Пловдив в капитала на „ Пълдин Туринвест “ АД, респективно в „ Международен панаир Пловдив “ до дефинитивно изговаряне на магистратите.

Определението на Апелативния съд в Пловдив е дефинитивно.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР