Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд - Пловдив,

...
Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд - Пловдив,
Коментари Харесай

И Апелативният съд в Пловдив спря вписването на акции на Варна в Панаира

Пловдивският апелативен съд удостовери определение на Окръжен съд - Пловдив, с което по искане на община Пловдив е спряно вписването на промени в капитала на сдружението " Пълдин Туринвест " АД в Търговския указател, оповестиха от Съдебната палата. Дружеството, в което акционери са общината и предприемачът Георги Гергов, е притежател на Международния панаир в Пловдив.
Още по темата
Община Пловдив заведе иск в съда против решението на Общото заседание заради несъгласието им със закона и учредителния контракт на сдружението. " Пълдин Туринвест " АД апелира пред по-горната инстанция решението на Окръжен съд да спре регистърното произвеждане в Агенцията по вписванията до привършване на правосъдното произвеждане.

Апелативните съдии одобряват, че недоволството на жалбоподателя е безпричинно. Определението на магистратите е дефинитивно.

На изключително общо заседание на акционерите, извършено на 24 ноември, акциите на община Варна от Панаира, които са 29 на 100, бяха добити от сдружението. Така предприемачът Гергов получи надзор над 79,36 % от дяловете му.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР