Пловдивският апелативен съд отмени присъда на Окръжен съд – Кърджали

...
Пловдивският апелативен съд отмени присъда на Окръжен съд – Кърджали
Коментари Харесай

Отмениха присъда на жена, осъдена за злоупотреба с еврофондове

Пловдивският апелативен съд анулира присъда на Окръжен съд – Кърджали и призна за почтена жена, за това да е направила закононарушение, като е получила средства от европейски фондове против даване на погрешна информация за обработваема от нея земеделска земя.

Тя е наказана на една година отнемане от независимост условно с изпитателен период от три години. Призната е за отговорна от първоинстанционния съд по обвиняване за корист със средства от дотации от европейски фондове в размер на 2 450 лв.. На 31 май 2013 година е подала заявление пред Държавна фирма „ Земеделие “ в гр. Кърджали за подкрепяне на аграрни производители за 2013г. Проверка от фонда обаче открила, че е подала погрешни данни. Става дума за 8 хектара за които нямало подписани контракти за наем със притежателите на земята. Пред съда през днешния ден дамата съобщи, че е имала джука сделка за използването на въпросните земи и е плащала на ръка рентата на притежателите.

Пловдивският апелативен съд реши, че с оглед малозначителността на действието, ниската стойност, изтеклият огромен интервал от време от осъществяване на действието, чистото правосъдно минало на подсъдимата и явната незначителна социална заплаха са задоволително предпоставки за анулация на присъдата.

Решението на Апелативния съд предстои на обжалване и митинг пред Върховния касационен съд в 15-дневен период от през днешния ден.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР