Пловдивският апелативен съд отмени определението на Окръжен съд – Хасково,

...
Пловдивският апелативен съд отмени определението на Окръжен съд – Хасково,
Коментари Харесай

Връщат в ареста турчин, издирван с ЕЗА

Пловдивският апелативен съд анулира определението на Окръжен съд – Хасково, с което е променена мярката за неотклонение на турския жител М. Г. от „ задържане под стража “ в „ домакински арест “ и остави без почитание молбата на същия за смяна на мярката му в по-лека.

Делото пред Апелативния съд е формирано по митинг на Хасковската окръжна прокуратура против мярката за неотклонение „ домакински арест “ на М. Г.

В Окръжен съд – Хасково против същото лице се води дело въз основа на Заповед за интернационално търсене и арест, издадена от Четвърти престъпен съд в Анкара, Турция.

М. Г. е разгласен за търсене с алена бюлетина от Интерпол Анкара.

Срещу него в Турция е формирано наказателно гонене за преднамерено ликвидиране на прочут турски публицист и академични учител, което е било осъществено на 18.12.2002 година в Чанкая с огнестрелно оръжие.

За закононарушението, в което М. Г. (бивш полковник от въоръжените сили на Турция и адвокат) е упрекнат в родината му, се планува наказване пожизнен затвор.

Издирването лице е минало в България през август 2022г., пресичайки нелегално „ зелена граница “.

Той е подал документи до българските управляващи за даване на леговище по политически аргументи, както и за статут на емигрант.

На 1.09.2022 година обаче е арестуван в Свиленград при рутинна инспекция от полицейски патрул, до момента в който карал автомобил, защото при инспекцията се оказало, че предходният ден е разгласен за търсене с алена бюлетина.

След като се срещна с материалите по делото Апелативен съд – Пловдив реши, че здравословно положение на М. Г. не е спънка да обитава в изискванията на ареста и го остави с мярка „ задържане под стража “.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е дефинитивно.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР