Пловдивският апелативен съд отказа да пусне от ареста 41-годишна жена,

...
Пловдивският апелативен съд отказа да пусне от ареста 41-годишна жена,
Коментари Харесай

Оставиха в ареста учителката, обвинена за умишления палеж на апартамент в Стара Загора

Пловдивският апелативен съд отхвърли да пусне от ареста 41-годишна жена, упрекната в осъществяване на палеж на апартамент в Стара Загора.

Учителката е упрекната, че стои зад умишления палеж на жилище. При пожара пострада 31-годишна жена, която е била в жилището дружно с 38-годишен мъж. Двамата бяха свалени от пожарната със стълба.

От прокуратурата обявиха, че това е сложило под риск живота на хората в жилището, също така е имало заплаха огънят да се разпростре върху други парцели от постройката.

Установено е, че пожарът е зародил откакто обвинената заляла със запалителна течност входната врата на жилището. Огънят е обхванал вътрешността на жилището, като съвсем изцяло са изгорели мебелите, техника, порти и други движимости. По свидетелски показания преди палежа, тя е купила туба с бензин.

Жената, която работи като старши преподавател в Основно учебно заведение в Стара Загора, и юристът ѝ, желаеха съдът да анулира мярката „ задържане под стража “ и да наложи на обвинената мярка за неотклонение „ подписка “ или „ домакински арест “, с цел да се грижи за малолетната си щерка.

Прокурорът разгласи, че е срещу смяната на мярката за неотклонение в по-лека.

За палеж Наказателният кодекс планува затвор от 3 до 10 години.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР