Пловдивският апелативен съд отхвърли като неоснователна жалбата на българската гражданка

...
Пловдивският апелативен съд отхвърли като неоснователна жалбата на българската гражданка
Коментари Харесай

Пловдивският апелативен съд отхвърли жалбата на българска гражданка

Пловдивският апелативен съд отхвърли като неоснователна жалбата на българската гражданка Ц. К., за понижаване на наказването й и отсрочване на осъществяването му. Тя е наказана от италиански съд на 3 години и 4 месеца отнемане от независимост и санкция в размер на 20 000 евро, както и възбрана да заема социална работа за интервал от пет години.

Ц. К. е приета за отговорна, за това, че на 25.03.2013 година в гр. Бриндизи, в качеството си на лидер на моторно транспортно средство марка " Рено “, идващо от Гърция, е осигурила влизане в Италия на двама афганистанци. Те били укрити навътре в двойно дъно, направено в багажника на автомобила, в нарушаване на регламента за имиграцията, което се квалифицира като закононарушение, както в Италия по този начин и в България.

Въз основа на Европейска заповед за арест /ЕЗА/ по отношение на осъществяването на италианската присъда, Ц. К. е била арестувана под стража на 02.08.2021 година на летището в София. Тогава съдът е отказал осъществяване на Европейската заповед, като при извършено чуване, Ц. К. е поискала да изтърпи наказването в България и съдът е приел да се приведе в осъществяване наказването отнемане от независимост у нас.

Претенцията на отбраната за понижаване и отсрочване изтърпяването на наказването, не беше почетена от съда, от една страна, заради неналичието на такова планувано в признатата за осъществяване присъда, въпреки това – заради ограничаването на българския закон, който дава опция за отсрочване изтърпяването на наложено наказване отнемане от независимост за наложено наказване до 3 години, а наложеното с признатата за осъществяване италианска присъда надвишава този период с 4 месеца.

Решението на Пловдивския апелативен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР