Пловдивският апелативен съд остави в ареста турския гражданин С. Йоздемир,

...
Пловдивският апелативен съд остави в ареста турския гражданин С. Йоздемир,
Коментари Харесай

Оставиха в ареста Йоздемир, спипан с 288 кг хероин

Пловдивският апелативен съд остави в ареста турския жител С. Йоздемир, който е хванат, дружно с водач на товарен автомобил, да придвижва 288 кг хероин. Хасковският областен съд му е определил най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ", която той апелира. Съучастникът му не е подал тъжба и за него определението на първоинстанционния съд е влезнало в действие, оповестиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Апелативните магистрати одобриха, че са налице изискуемите от закона предпоставки за потвърждаване на най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ".

От събраните досега доказателства е известно, че водачът С. Рамазани от Иран е арестуван на 14 април 2019 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " след щателна митическа инспекция на управлявания от него тир с иранска регистрация, при която са открити 288.380 кг. хероин за 18.744 млн. лв.. По-късно полицията е открила получателя на товара - турския жител С. Йоздемир, който също е притеглен като обвинен.

Престъплението, в които е упрекнат С.Йоздемир е, че като помощник в съучастничество с друго лице, е съпричастен в контрабанда на извънредно огромно количество опиати. Деянието е тежко по смисъла на Наказателния кодекс и за същото закононарушение законът планува наказване " отнемане от независимост " за период от 15 до 20 години и санкция от 200 000 лв. до 300 000 лв..

Апелативният съд смята, че има заплаха С.Йоздемир да се укрие, защото от една страна той е непознат жител и няма адрес в България, а от друга поради тежестта на наказването, той може да се опита да избяга. Затова Апелативният съд удостовери определението на Хасковския областен съд, който е взел мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на С.Йоздемир.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР