Пловдивският апелативен съд остави в ареста турския гражданин С. Й.,

...
Пловдивският апелативен съд остави в ареста турския гражданин С. Й.,
Коментари Харесай

Постоянен арест за турчин, заловен като получател на 288 килограма хероин

Пловдивският апелативен съд остави в ареста турския жител С. Й., живущ в Беларус, който е хванат като адресат на 288 кг хероин, импортиран контрабандно от ирански водач на товарен автомобил. Хасковският областен съд е отказал да промени мярката за неотклонение „ задържане под стража “ на обвинения, който апелира определението в Апелативен съд – Пловдив. Това оповестиха от пресцентъра на Съдебна палата - Пловдив.

От събраните по делото доказателства е известно, че водач от Иран е арестуван на 14 април 2019 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ след щателна митическа инспекция на управлявания от него камион с иранска регистрация, при която са открити 288.380 кг. хероин за над 20 благ. лв.. Полицията е открила получателя на товара - турския жител С.Й., който е притеглен като обвинен. Шофьорът е освободен преди време против парична гаранция от Окръжна прокуратура – Хасково.

Престъплението, в които е упрекнат С.Й. е, че като помощник в съучастничество с друго лице, е съпричастен в контрабанда на извънредно огромно количество опиати. Деянието е тежко по смисъла на Наказателния кодекс и за същото закононарушение законодателят планува наказване „ отнемане от независимост “ за период от 15 до 20 години и санкция от 200 000 лв. до 300 000 лв.. Апелативните магистрати решиха, че са налице изискуемите от закона предпоставки за оставане в действие на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на турския жител. Остава неразколебано обоснованото съмнение за съпричастност на С. Й. към закононарушението, в което е упрекнат. Остава заплахата при по-лека мярка за неотклонение С.Й. да се укрие, защото е непознат жител, няма адрес в България, а поради тежестта на наказването, той може да се опита да напусне страната.

Заседанието по делото се организира посредством видеоконферентна връзка сред ареста, където се намираше обвиненият и правосъдната зала, в която бяха правосъдният състав, прокурорът, служебният бранител и преводачът. Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР