Пловдивският апелативен съд остави в ареста Иво Даскалов, по прякор

...
Пловдивският апелативен съд остави в ареста Иво Даскалов, по прякор
Коментари Харесай

Иво Лудия, който уби трима в катастрофа навръх Великден, остава зад решетките, но заради отвличане

Пловдивският апелативен съд остави в ареста Иво Даскалов, по прякор Лудия, който е упрекнат в отвличането на Фарук Манаф, като към отвлеченото лице е проявена особена свирепост, а действието е осъществено от четирима души, измежду които някогашният шеф на Трето районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в Пловдив и негов чиновник служител на реда. Лудия е индивидът, който анвръх Великден аргументи зверска злополука, при която умряха трима души, а той оцеля по знамение. После скандално бе пуснат на независимост от съда в Пловдив, а това докара до невиждани подиуми пред постройката на институцията от гневни родственици на починалите в автомелрто.

За отвличането Наказателният кодекс планува отнемане от независимост от 10 до 20 години или пожизнен затвор, както и конфискация на част или цялото имущество на отговорния.

Апелативните магистрати решиха, че определението на Окръжен съд – Пловдив, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Даскалов, е законосъобразно и обосновано. Налице са данни за осъщественото действие, които се откриват в показанията на потърпевшия Фарук Манаф и на арестувания Д. Д., които са задоволително, с цел да се направи обосновано съмнение за съпричастност на Иво Даскалов към действието, за което му е повдигнато обвиняване.

Според съда при мярка, друга от задържане под стража, има заплаха Иво Даскалов да извърши закононарушение. Тази заплаха произтича от неприятните му характеристични данни, защото е осъждан два пъти до в този момент, както и от механизма на осъществяване на отвличането.

Определението на Апелативен съд – Пловдив е дефинитивно.

Съдебното съвещание се организира посредством видеоконферентна връзка сред ареста, където се намираше обвинения и съда, където бяха правосъдният състав, прокурорът и бранителите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР