Пловдивският апелативен съд окончателно реши, че бившият полицай Никола Ерелийски

...
Пловдивският апелативен съд окончателно реши, че бившият полицай Никола Ерелийски
Коментари Харесай

Окончателно: Затвор за бивш полицай, прегазил човек и укривал се 7 г.

Пловдивският апелативен съд дефинитивно реши, че някогашният служител на реда Никола Ерелийски ще излежи 2-годишната си присъда за погубен пътя човек в пандиза. Това стана няколко дни, откакто и Окръжният съди постанови, че безспорната отминалост по случая не е изтекла, както твърди отбраната.

На 30 август 2009 година, пийнал, Ерелийски блъска със 124 км/ч таксиметровия водач Радостин Николов, който месец и половина по-късно той умира от контузиите си. След като научава, че ще лежи в пандиза, още същия ден - 22 март 2011 година, той се качва на аероплан и бяга във Англия. Крие се от правораздаването повече от 7 години, само че на 17 август тази година е хванат. След като е върнат в България, от 1 октомври Ерелийски е в Пловдивския затвор.

Според адвокатката му Катина Бончева на 22 септември е изтекла безспорната отминалост и той би трябвало неотложно да бъде освободен. Според прокуратурата и съда обаче, въпреки в действителност това да е по този начин, те одобряват, че изтърпяването на наказването му стартира от датата на задържане - към месец по-рано.

" Пловдивският областен съд безусловно законосъобразно е решил, че не е изтекла отминалостта. Органите на полицията и прокуратурата са показали изключителна интензивност за издирването му. Има 34 докладни мемоари ", съобщи ръководителят на съда Христо Крачолов.

Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

" Ще обсъдим опцията за подаване на тъжба в Европейския съд в Страсбург за нарушение на Конвенцията за правата на индивида ", разяснява юрист Катина Бончева.

" Брат ми го убиха преди 9 години. Остави две деца. Едното беше на две годинки, когато умря. Даже не ги помни. Надявам се да има правдивост. Искам да си излежи присъдата ", описа преди дни братът на починалия - Васил Николов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР