Пловдивският апелативен съд не се смили над 67-годишната Веска Хаджиева,

...
Пловдивският апелативен съд не се смили над 67-годишната Веска Хаджиева,
Коментари Харесай

След 6 месеца решетки счетоводителката, удушила мъжа си, остава в ареста

Пловдивският апелативен съд не се смили над 67-годишната Веска Хаджиева, която на 13 януари т.г. удуши с голи ръце брачна половинка си в банята поради систематичен тормоз и оргии. Тя изиска по-лека мярка, а прокуратурата пледира за домакински арест. Магистратите обаче решиха, че има заплаха да се укрие или да извърши друго закононарушение.
Веска влезе в залата съсухрена и с обезверен взор. Адвокатът й Орлин Търновалийски уточни, че половин година тя е зад решетките и няма по какъв начин да повлияе на следствието или да избяга. Според него Хаджиева не е умъртвила съзнателно 73-годишния си брачен партньор, а е надвишила рамките на неизбежната защита.
На 13 януари Хаджиева потърсила връзка ключове от брачна половинка си, което прераснало в скандал и физическа кавга. В това време Костадин Хаджиев бил гол в банята, канел се да се къпе. Взел дървен налъм и блъснал с него по ръката жена си. Схватката траяла дълго - падали, ставали и най-после се стигнало до съдбовния случай. Веска удушила мъжа си, който бил пийнал, а алкохолната проба отчела 2.60 промила.
Адвокат Търновалийски уточни, че Хаджиев редовно тормозил жена си. В деня на случая тя се отбранявала. Двамата съпрузи били в обтегнати връзки след гибелта на единствения им наследник. Живеели в една къща, само че в обособени стаи. Тя работела като счетоводител, а мъжът й разкарвал стока с бус. 73-годишният Хаджиев си имал другарка, която се била пренесла в дома му.
Макар прокурорът да настоя за по-лека мярка, апелативният съд остави Веска за непрекъснато в ареста. Определението е дефинитивно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР