Пловдивският административен съд върна на работа в МВР полицая Стефан

...
Пловдивският административен съд върна на работа в МВР полицая Стефан
Коментари Харесай

Съдът върна работа обвинен в грабеж на цигари полицай

Пловдивският административен съд върна на работа в Министерство на вътрешните работи служителя на реда Стефан Модев, упрекнат дружно с сътрудника си Петър Атанасов, че на 27 май м. година са отмъкнали 75 мастербокса контрабандни цигари. Според прокуратурата те изнесли безакцизната стока от бус «Фолксваген» на Кукленско шосе, връзвайки със свински опашки ръцете на водача.

Модев и Атанасов бяха арестувани на 10 юни 2017-а и от този момент са зад решетките. След като на Стефан Модев беше повдигнато обвиняване в обир, в Министерство на вътрешните работи е почнало дисциплинарно произвеждане против него. Той отказал да даде писмени пояснения, а когато констатациите на съответната комисия му били предявени, той оповестил, че не е направил описаните нарушавания. Въпреки това на 6 ноември 2017-а Модев е уволнен за нарушение на Етичния кодекс на вътрешното министерство и за уронване на престижа на полицията, тъй като казусът е в детайли разказан в медиите.

Модев атакувал в съда заповедта за освобождението си от служба и на 13 февруари съдът се произнася в негова изгода, тъй като изброените в документа нарушавания съответстват изцяло с  закононарушенията, в които е упрекнат. А по тях той няма присъда и в такива случаи би трябвало да важи презумпцията за невиновност. «Ако вмененото на служителя закононарушение фактически е осъществено от него, то това би представлявало с изключение на закононарушение и тежко дисциплинарно нарушаване, само че единствено обстоятелствата, въз основа на които се гради обвиняването, при липса на влезнала в действие неоправдателна присъда, не могат да бъдат съображение за налагане на дисциплинарно наказание», гласят част от претекстовете на съда. Така заповедта се оказва прибързано издадена и е анулирана.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР