Пловдивските превозвачи, които искат допълнителни пари от общината за покриване

...
Пловдивските превозвачи, които искат допълнителни пари от общината за покриване
Коментари Харесай

Превозвачите в Пловдив да кандидатстват за пари от държавата...

Пловдивските превозвачи, които желаят спомагателни пари от общината за покриване на загубите им, могат да аплайват за отплата от страната. С актуализацията на държавния бюджет преди дни са отпуснати 40 милиона лв. за обезщетения на превозвачи в страната. Това съобщи пред Радио Пловдив локалният народен представител, някогашен кмет на града с два мандата и водач на ГЕРБ в Пловдив Иван Тотев.

Според него по този метод парите за покриване на загубите няма да тежат единствено на градската хазна. Проблемът обаче е в неприятната връзка от страна на общината, разяснява Иван Тотев.

" Темата не е нова за Пловдив, тя се повтаря непрекъснато, само че казусът е в много неприятната връзка с общината. Създава се едно чувство, че се работи на пожар, със незабавни ограничения. Има опция превозвачите да получат средства от страната, вместо от общинската хазна. Това стана допустимо след актуализацията на държавния бюджет в последните дни на този парламент. Важно е на днешната общинска сесия кметът на Пловдив да бъде безапелационен с цел да се реши нужната сума, която ще се даде за обслужващите градския превоз. Тя няма да бъде поравно за всички, всяка компания ще получи самостоятелен дял от гласуваните пари след разбор на активността. "

На общинската сесия през днешния ден съветниците на Пловдив ще гласоподават предлагането на кмета Здравко Димитров за спомагателни 3 милиона лв. дотация за 3-те компании превозвачи в града. Миналия четвъртък градоначалникът се срещна с тях и даде обещание да бъдат подкрепени, с цел да не стачкуват.

От обновения държавен бюджет Община Пловдив ще получи спомагателни 2 милиона и 200 хиляди лв. посредством изразвнителната дотация, съобщи още Иван Тотев.

До приемането на спомагателните средства се стигна, откакто в актуализацията на бюджте бяха включени освен средства за поддръжка на медици и бизнеса, само че и на общините. Текстовете бяха препоръчани от ГЕРБ и в частност от Иван Тотев.

„ Това също е една спомагателна поддръжка за Община Пловдив. По време на разискването получих поддръжка и помощ от пловдивския депутат от „ Изправи се БГ! Ние идваме “ Мария Капон. Но е реалност – Пловдив ще получи спомагателни 2 милиона и 200 хиляди лв.. Средствата ще се получат с общата изравнителна дотация “, сподели пред Радио Пловдив Иван Тотев.

Той изясни, че средствата могат да бъдат употребявани съгласно потребностите на града, поради коронавирус обстановката.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР