Пловдивските общински съветници решават на сесия днес дали да дадат

...
Пловдивските общински съветници решават на сесия днес дали да дадат
Коментари Харесай

Ще строи ли дядо Николай до храм „Свети Николай“

Пловдивските общински съветници вземат решение на сесия през днешния ден дали да дадат зелена повърхност на Митрополията с алтернатива за застрояване.

Теренът от 600 кв. м. се намира в квартал „ Отдих и просвета “ и е в непосредствена непосредственост до църквата „ Свети Николай “, която е издигната върху земя, частна общинска благосъстоятелност. Сега теренът е обществена общинска благосъстоятелност и е за озеленяване, само че кметът Костадин Димитров предлага смяна на подробния организационен проект на квартал „ Отдих и просвета “.

Ако предлагането бъде признато от Общинския съвет, то теренът ще стане частна общинска благосъстоятелност и на него ще може да се осъществя приблизително строителство на височина до 12 метра и половина. Изискването за озеленяване ще е единствено за 20% от терена.

Общинските съветници ще би трябвало да гласоподават и предлагането на проектант Костадин Палазов да не се трансформира подробният организационен проект на квартала. Мотивът му е, че сходно изменение на проекта ще е в нарушаване на Закона за устройството на територията.

Предложението на арх. Палазов в дневния ред на сесията обаче е след точката на кмета Костадин Димитров.

Очаквайте онлайн от 9 часа.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР