Пловдивските магистрати оставиха в ареста младия мъж, обвинен в това,

...
Пловдивските магистрати оставиха в ареста младия мъж, обвинен в това,
Коментари Харесай

Георги, който отмъкна от Grabo 400 000 лева - лице с висока степен на обществена опасност

Пловдивските магистрати оставиха в ареста младия мъж, упрекнат в това, че е завлякъл "Грабо " с 400 000 лв., съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.  Съдът откри, че е налице учредено съмнение обвиненият да е направил закононарушение, което се санкционира с отнемане от независимост. Освен това одобри, че има заплаха да извърши и друго закононарушение.
Срещу Георги Петров е повдигнато обвиняване за това, че за времето от 18 август 2016 до 21 септември 2017 година в качеството си на специалист маркетинг към "Грабо медия "АД и в кръга на службата си е възбудил и поддържал подвеждане у други чиновници на същото сдружение. С това е предизвикал на "Грабо медия " имотна щета в изключително огромни размери - близо 400 000 лв., като измамата съставлява изключително тежък случай.
Прокурорът през днешния ден назова Георги лице с висока степен на социална заплаха, а в залата стана ясно, че той има друго висящо дело, по което е под гаранция от 3000 лв.. 
Самият Георги обаче разгласи, че не се смята за отговорен, все още прокуратурата не е съумяла да събере нужните доказателства за виновността му, разпитани са и доста малко очевидци. По думите му един от козовете на прокуратурата е изказванието на клиент на компанията, че е разговарял с Георги за забавените заплащания. Според този роман Георги обяснил, че парите не идват поради хакерска офанзива. Воден ли е сходен диалог обаче не е тествано от разпечатките на служебните телефони, възрази обвиненият. 
Защитниците на Петров също бяха безапелационни, че не са разпитвани задоволително хора, а обвиняванията се базират единствено на показанията на служителката, която единствена има право да оперира със системата. Самият Георги пък не се е водил на посочената служба от 2014 година, нямал е право да оперира с банкови сметки и бил само оператор въвеждане на данни. Определението на Окръжния съд в Пловдив е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР