Пловдивски затворник се жегна от обиди, които чул по негов

...
Пловдивски затворник се жегна от обиди, които чул по негов
Коментари Харесай

Обидиха затворник в Пловдив с лигльо, той осъди държавата

Пловдивски пандизчия се жегна от обиди, които чул по негов адрес при престоя му зад решетките. Медицинското лице и част от охранителите в зандана го нарекли " глезльо " и " преструван ", защото лишеният от независимост постоянно имал недоволства. Тъй като се засегнал от думите и определил това като тенденциозен душевен тормоз, подигравка и оскърбление на личността му, той изявил искания за обезщетение. Използват мотива, с цел да се оплаче и от други две неща - безчовечен условия в пандиза и неоказване на навременна и съответна здравна помощ. Така мъжът завел иск за 6 бона.

По делото е изяснено, че пандизчията постоянно желал даване на здравна помощ, обезпечаване на дезинфектант, достъп до топла вода, което било мотив да бъде именуван " глезльо " и " преструван ". Казвали му, че би трябвало да свикне и да спре с претенциите и мрънканията си. Мъжът твърди още, че когато имал болки и недоволства, те са били неглижирани. Когато бил преглеждан от лекарка в пандиза, самата тя му декларирала, че е преструван и ще нищо му няма.

Според магистратите, на лекарката й е било добре известно, че пандизчията фактически страда от хронични и съществени голям брой болести, както и че постоянно има утежнявания, свързани с установено повишено кръвно налягане. " Независимо от това какво е установила във връзка истинността на някои от недоволствата, е следвало да се въздържа от мнения, които биха били по характера си такива, които могат да обиден личността на пациента ", считат магистратите.

В последна сметка съдът дефинира обижданият пандизчия да получи 150 лева за обидите. Останалите му недоволства са неоснователни и там не може и да става въпрос за обезщетение, излиза наяве от правосъдния протокол. Решението на магистратите е дефинитивно.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР