Пловдивски затворник съди държавата за 150 000 лв. Една от

...
Пловдивски затворник съди държавата за 150 000 лв. Една от
Коментари Харесай

Затворник поиска 150 000 лева обезщетение от държавата за изгубено око

Пловдивски пандизчия съди страната за 150 000 лева Една от аргументите е изгубено дясно око поради несвоевременно лекуване.

Пандизчията твърди, че не му е оказано здравно обслужване макар недоволствата му. Той самичък си поставял капки, а в следствие се наложило дясното му око да бъде оперативно отстранено. Освен това пандизчията се жалва, че не бил ориентиран за лекуване към гастроентеролог, поради болки в коремната област и кървене от месеци. Оплакал се също от претъпканост на килиите неприятна хигиена, липса на хигиеничен възел и непрекъснат достъп до течаща топла и студена вода, съществуване на плесен, неприятно осветяване и неработещи контакти, също че не му е предоставена работа, написа " Марица ". 

В последна сметка магистратите му отсъдили 2000 лева обезщетение и то по недоволството за претъпканост на килиите, което само счели за основателно. Пандизчията изискал анулация на решението и постановяване на ново, само че последвал отвод. Конкретно за най-голмия му проблем - премахване на окото, са установени данни, че от Затвора са му обезпечени съвещания от здравно лице, назначавана е и терапия с лекарства.

" От друга страна, във връзка с този съответен здравословен проблем, е открито, че ищецът се е самолекувал с разнообразни от предписаните му лекарства, което точно е признато, че е провокирало утежняване на положението на окото му, довело до оперативно премахване на очната ябълка ", написа в претекстовете на съда.

В последна сметка магистратите приели, че изискванията в Затвора в Пловдив по никакъв метод не са повлияли на здравословното положение на пандизчията. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР