Пловдивски шофьор се размина на косъм от смъртта благодарение на

...
Пловдивски шофьор се размина на косъм от смъртта благодарение на
Коментари Харесай

Само в Марица: Шофьор получи гърч зад волана, младежи го с...

Пловдивски водач се размина на косъм от гибелта с помощта на млади момчета, които му се притекли на помощ.

Случката се разиграла по здрач през вчерашния ден на едно от най-натоварените кръстовища в града под тепетата - това на Сточна гара. Колите били подредени в колона и чакали зелен сигнал на светофара. Изведнъж един от водачите получава спазъм. В една от по-задните коли е младежът Георги Чокойски, който се оказва един от спасителите.

" Чакахме на редицата. По едно време настана блъсканица. Слязох от колата и видях по какъв начин двама водачи търсят помощ. Викаха " Елате, индивидът май умира! ". Отидох незабавно. Видях по какъв начин водач получаваше спазъм. Обърнахме го на една страна, с цел да не се задави. Напличках го с вода. Няколко момчета го бяхме наобиколили и го подкрепяхме. Видях детско столче на задната седалка. Повтарях му " Дръж се! ". След малко стартира да се стабилизира. Погледна ме, опита се да ми каже нещо, само че не съумя и го сложих да легне малко ", описа младежът.

След секунди идва и кола за спешна помощ, която очевидци са повикали. Откарват мъжа в болница.

" Просто друго ние не можехме да създадем ", скромничи Георги Чокойски. Шофьорът е добре и ще може да бъде със фамилията си за Великден.

Млада дама, станала очевидец на всичко това, написа пост в обществените мрежи за геройството на момчетата. Тя е възхитена от постъпката им, а мненията изпод са десетки. Всички са в един звук: " Респект! " и " Дано има повече хора като вас! ".

Навръх Великден посланието може да е единствено едно: да бъдем повече хора и да опровергаем Диоген, който споделя " Хора доста, индивиди малко! ". Тогава може би ще живеем с една концепция по-добре.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР