Пловдивски шофьор се оказа с два издадени електронни фиша за

...
Пловдивски шофьор се оказа с два издадени електронни фиша за
Коментари Харесай

Куриоз! Наказаха пловдивски шофьор с два фиша за едно и също...

Пловдивски водач се оказа с два издадени електронни фиша за едно и също нарушаване. Куриозът е още по-голям, защото двете санкции са за придвижване с превишена скорост, едновременно, на едно и също място, само че в разнообразни направления. Магистратите са отменили глобата поради странния дублаж и спорните обстоятелства. 



Според единият фиш, при пътен възел " Скобелева майка ", в посока изток, водачът бил сниман да минава със 73 км/ч. Последвала честитка за 50 лева поради превишението от 20 км/ч след приспаднатия толеранс от 3 км/ч. Шофьорът обжалвал глобата в съда. 

В хода на актуалното произвеждане обаче бил показан втори публикуван електронен фиш за същото нарушаване със същите условия по неговото осъществяване - дата, място, автомобил - такива, каквито са разказани и в предния. Там обаче пък била записана друга посока на придвижване, както и друга открита скорост - 71 км/ч. Санкцията още веднъж е 50 лева. 

" Видно е, че и с двата електронни фиша е ангажирана отговорността на жалбоподателя за по едно и също време две нарушавания, осъществени при еднаквост на датата и часа на реализирането им, само че в разнообразни направления на придвижване на едно и също място и с разлика в скоростите на придвижване, което е обективно невероятно. По тази причина се постанова изводът, че действието остава недоказано, което постанова анулация на електронния фиш ", се споделя в претекстовете на съда за решението, с което анулират глобата. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР