Пловдивски шофьор реши да продаде буса си Форд Транзит“, но

...
Пловдивски шофьор реши да продаде буса си Форд Транзит“, но
Коментари Харесай

Глобиха бивш собственик на бус за чужди грехове

Пловдивски водач реши да продаде буса си „ Форд Транзит “, само че две години и половина след приключването на договорката получил „ честитка “ за 300 лв., защото камерата пред КЦМ го щракнала да шпори с 97 км/ч. по пътя „ Пловдив - Асеновград “ с микробуса, който към този момент бил не запомнил. Той решил да се жалва пред Районния съд под тепетата, а справедливите магистрати отменили санкцията.

Санкцията била наложена в ранното утро на 16 май м.г. Тогава добре познатата на всички стационарна радарна камера, която се намира в региона на КЦМ и дебне след въведеното ограничаване от 60 км/ч., щракнала Форда, който летял по пътя с 97 км/ч. Малко по-късно бил публикуван и електронен фиш на стойност 300 лв., който дошъл на адреса на жалбоподателя. Фордът обаче бил продаден на 9 септември 2016 година, а индивидът нямал и концепция за какво е получил " честитка " за кола, която от дълго време е продал. Явно новият притежател не е подал декларация за придобиване на МПС-то, а от дълго време е известно, че у нас сред осведомителните масиви на КАТ, Местни налози и такси и нотариалните служби няма връзка. Така в КАТ бусът се водил на остарелия си собственик. 

Според закона в 14-дневен период от приемането на фиша притежателят би трябвало или да заплати санкцията, или да даде в полицията писмена декларация с данни за лицето, направило нарушаването, и копие на книжката му. Шофьорът отишъл в КАТ и посочил контракта за продажбата на буса, защото нямало по какъв начин да откри купувача и да му прави ксерокопие на свидетелството за ръководство.

Вместо да анулира електронния фиш и да употребява личния си информативен запас или да изиска спомагателни данни от жалбоподателя за посоченото събитие, наказващият орган е изпратил преписката на съда.

Така чиновниците на реда потъпкали правото на отбрана и отменяне на фиша по отношение на уличеното лице, а самата санкция била анулирана от съда.

Решението предстои на касационно обжалване в 14-дневен период от съобщаването му на страните пред Административния съд.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР