Пловдивски рибари и доброволци от Браво, Пловдив вчера пуснаха в

...
Пловдивски рибари и доброволци от Браво, Пловдив вчера пуснаха в
Коментари Харесай

“Браво, Пловдив“ и рибари в съвместна зарибителна акция в Марица

Пловдивски риболовци и доброволци от " Браво, Пловдив " през вчерашния ден пуснаха в Марица огромни количества сом и бял амур. Над 2 000 броя дребни рибки бяха разселени в реката. 
Прочетете още
" Тази година, с помощта на средствата, дарени от " Браво, Пловдив ", успяхме да купим три пъти повече зарибителен материал. Сред тях има много запалени риболовци, които предходни години са правили независими дарения. „ Благодарим на „ Браво, Пловдив “ за жеста. Тази година те са най-големият донор в нашата акция, като се включиха с 1500 лв.. Обединява ни желанието за по-чиста природа и повече живот в нашите реки и езера “, разяснява Павел Драгов, който е в основата на самодейността. 

Председателят на сдружението Веселин Костов се пусна с каяк по реката, с цел да помогне на риболовците да хвърлят рибата по- във вътрешността в реката, защото край самия бряг реката е доста заблатена, защото коритото не е почиствано с години.  

Част от риболовците дойдоха със фамилиите си и децата им също интензивно се включиха в акцията. Някои от малчуганите са повозиха и с каяк по реката. 

След като зарибяването завърши, регионът, който бе посипан с голям брой отпадъци, бе измит усърдно. 

Рибарите благодариха на доброволците на " Браво, Пловдив ", че оказват помощ животът да се върне в реката. 

По-възрастните пловдивчани помнят, че до края на 60-те реката си е била натурален прелъстителен център за дребни и огромни, имало е места за плуване и крайбрежия за излежаване.

Екипът на „ Браво, Пловдив “ е безапелационен, че реката би трябвало да бъде място за просвета, бизнес, спорт и отдих посредством благоустрояване на крайбрежните зони, създаване на паркови рекреационни и атракционни зони. Те ще упорстват това да бъде и съществена точка в работата на идващото ръководство на града.







 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР