Пловдивски ресторантьори отново ще простират днес от 15 ч. пред

...
Пловдивски ресторантьори отново ще простират днес от 15 ч. пред
Коментари Харесай

Протестите на ресторантьорите продължават, няма да проверява...

Пловдивски ресторантьори още веднъж ще простират през днешния ден от 15 ч. пред РЗИ против зелените документи, които са част от противоепидемичните ограничения. До през вчерашния ден имаше гратисен интервал за свободно посещаване на заведения и молове.

„ Браншът продължава да упорства тестванията за съществуване на антитела да се признават и да се включат в документите, държавната администрация да бъде сложена при същите условия като чиновниците в заведения за хранене и заведения, а ПСР и антигенните проби фактически да са безвъзмездни, както бе дадено. Ще продължим да протестираме, до момента в който настояванията ни се удовлетворят “, разяснява за „ Марица “ Кръстина Миткова, пловдивският ръководител на Сдружението на заведенията в България.

Нейните чиновници всеобщо отказвали да се имунизират, не били съгласни да си заплащат и ПСР, и антигенните проби, с цел да останат на работа, а двама към този момент напуснали. „ Аз като шеф не мога да поема и този разход на 100 %, тъй като не зная какви сметки за ток ще заплащам след нарастването. В краен случай, с цел да не затворя напълно обекта, няма да пускаме вътре клиенти, а ще продаваме на две гишета “, сподели Миткова.

Нейни сътрудници, които държат огромни заведения в Пловдив са безапелационни, че няма да ревизират клиентите си дали имат зелен документ, и обясниха, че това е друга форма на митинг против пандемичните ограничения.

Вчера още веднъж в цялата страна имаше шествия против новите коронавирус ограничавания.

В София първо се организира протест пред НДК, а по-късно протестиращите се насочиха към Министерството на здравеопазването. Основното им терзание е към въвеждането на зеления документ. Участниците издигаха и лозунги с искане за оставката на здравния министър Стойчо Кацаров.

" Това е за нашите деца, първо се потегли от възрастните, в този момент е наш ред, идващите са децата ", обявиха протестиращите.

" Против имунизациите съм, срещу това да ми лишават свободата да работя. И да ми постановат нещо, което аз не искам ", сподели друга участничка.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР