Пловдивски проектант е бил арестуван снощи заедно с кмета на

...
Пловдивски проектант е бил арестуван снощи заедно с кмета на
Коментари Харесай

Застрояване на парк изяло главата на арестувания пловдивски кмет?

Пловдивски архитект е бил задържан нощес дружно с кмета на регион "Северен " Ральо Ралев. Двамата бяха закопчани изненадващо към 17:30 часа през вчерашния ден край фитнес център в квартал "Мараша " при акция на Специализирана прокуратура и Криминална полиция, оповестява "Марица ".

След като упълномощените институции не излязоха с публична информация с аргументите за ареста на кмета на "Северен " инж Ральо Ралев, измежду общинарите се появиха разнообразни версии за задържането му.

Една от тях е обвързвана с парка зад хотел "Санкт Петербург ", за който към този момент три месеца се борят жителите на квартала. На притежателя на 16 дка Байрям Солак беше издадено позволение за изсичане на дървета, за които специалистите решиха, че са изсъхнали. По гледище на протестиращите чиновниците на кметството дружно с Общинския инспекторат направиха инспекция и откриха, че са изсечени повече дървета, и заплашиха притежателя с санкция в размер на 10 000 лв..

Колегите на инж. Ралев припомнят, че с негова заповед след митингите беше отказано позволение за градеж на паркинг в частния парцел. Собственикът я апелира в съда. Запознати обаче не изключват, че с отхвърли жестоко се нарушава правото на благосъстоятелност.
Междувременно протестиращите, чийто ръководител е Асен Костов, са получили писмо от Министерство на регионалното развитие, в което категорично се показва, че в частния парцел има и общинска благосъстоятелност. Това е бункерът, който се намира под парка. Той е с повърхност 600 кв. метра и стени от бетон с дебелина 60 см., изцяло здрав строеж. От министерството е разпоредено на администрацията подземните пространства да бъдат актувани като общински парцел.

Другата спрягана версия е за нарушавания на районната администрация при издаване на строителни позволения. Правомощията за строителен режим са поделени сред Община Пловдив и районните кметства. Възможно е кметът на "Северен " е надхвърлил дадените на региона пълномощия, гадаят негови сътрудници. Районите издават позволения за здания с височина до 15 метра, до момента в който единствено огромната Община може да позволи по-голям градеж.

Има и трета версия - инж. Ральо Ралев е събрал прекалено много ненавист със събарянето на противозаконни постройки в махалите, в това число и на покои.

Общинарите са в стрес и се притесняват, че могат да последват и други арести.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР