Пловдивски предприемач прие в хотела си близо 20 жени и

...
Пловдивски предприемач прие в хотела си близо 20 жени и
Коментари Харесай

Украински майки, приютени в Пловдив: Това не е операция, това е война, в която убиват деца

Пловдивски бизнесмен одобри в хотела си близо 20 дами и деца от Киев. Той се усеща обвързван с Украйна, тъй като корените на брачната половинка му са оттова.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1924
Ресторантът на хотела е трансфорат в детски ъгъл. Най-малкото дете е на 6 месеца, най-голямото на 9 години.

" Децата са доста уплашени, доста плачат, не могат да схванат за какво не можем да се върнем у дома, питат къде е татко им, боязън ги е от шумни звукове. Много ми мъчително, че порастват в подобен свят, желая да спре войната, желая да пребивавам в Украйна, обичам земята си, доста обичам моите другари, които са в Украйна. Обстрелват мирни хора, доста от тях се крият в бомбоубежища ", описа пред Българска национална телевизия Марина.

" Събудихме се на 24-и от гърмежите, събрахме се всички дами, мъжете останаха в Украйна, това не е интервенция, това е война, в която убиват мирни хора, деца, унищожават мирните ни градове ", показа Наташа.

Предприемачът Емил Тиберов съобщи, че бежанците могат да останат в хотела му колкото би трябвало.

" Аз съм дал дома си, ресторанта и хотелската част, аз съм имал бизнес с Украйна, не съм апатичен към ориста на тези хора, брачната половинка ми е украинка, най-страшното е за децата ", добави Емил Тиберов.

" Майка ми и сестра ми останаха в Украйна, на 70 километра от Киев са, рисково е пътуването до границата, можеш да намериш превоз, само че стрелят, опитваме се по всевъзможен метод да ги изкараме оттова ", сподели още брачната половинка му Людмила.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР