Пловдивски полицай е заподозрян в участие в застрахователна измама за

...
Пловдивски полицай е заподозрян в участие в застрахователна измама за
Коментари Харесай

Пловдивски полицай участвал в застрахователна измама за 90 000 лв.

Пловдивски служител на реда е обвинен в присъединяване в застрахователна машинация за 90 000 лв., оповестиха от прокуратурата в Пловдив.

Мъжът и още двама души са пробвали да заблудят застрахователна компания след тежка злополука за приемане обезщетение от застрахователя. Случаят е от преди година на пътя сред село Поповица и Първомай, съобщи БНР.

Собственик на безценен автомобил блъснал колата си след приложимост на алкохол. Мъжът позвънил на служител на реда, с който са пили същата вечер, с цел да го посъветва по какъв начин да получи пари от застрахователя, защото при приложимост на алкохол, вредите не се поемат от компанията.

Полицаят предложил да разменят водачите с изтрезнял. До погашение на 90 000 лева от застрахователя по този начин и не се стигнало. Полицаят и притежателят на джипа са с взета мярка за неотклонение парична гаранция надлежно 3000 и 10 000 лева

За опита за машинация законът планува от 1 до 6 година затвор, а за укриване до 5 година Полицаят е някогашен чиновник на дежурната в КАТ-Пловдив, само че е преназначен в 6 районно управление (на МВР). Образувано е дисциплинарно произвеждане и следва премахване.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР