Пловдивски полицаи спряха шофьор на джип мерцедес на АМ Тракия

...
Пловдивски полицаи спряха шофьор на джип мерцедес на АМ Тракия
Коментари Харесай

Полицаи глобиха шофьор на АМ „Тракия”, повикаха му пътна помощ, а той ги осъди

Пловдивски служители на реда стопираха водач на джип мерцедес на Автомагистрала „ Тракия ” и го глобиха тъй като карал в спешната лента. Случката е от 8 август предходната година, и се развива на 127 км. на автомагистралата в посока София.
Прочетете още
След като водачът усетил щета в транспортното средство минал в лентата за наложително прекъсване. Преди да спре придвижването си, той бил видян от автопатрул, на „ Пътна Полиция “. След като спрели автомобила за инспекция служителите на реда съставили на лидера акт за определяне на административно нарушаване. Шофьорът споделил, че автомобилът му е развален, заради което и след прекъсването му била извикана пътна помощ. След идването ѝ автомобилът бил репатриран, като се открил проблем в охладителната система, а точно – теч на водната помпа.

За нарушаването водачът на джипа получил наказателно разпореждане – санкция от 1000 лева и лишаване на книжката за 3 месеца. Предвид това обаче, че колата му била развалена, решил да апелира акта в съда.

Според ЗДвП, „ При придвижване на автомагистрала, на лидера е неразрешено да се движи или стопира в лентата за наложително прекъсване, с изключение на при щета на пътното транспортно средство , както и при здравословни проблеми на лидера или пасажерите в транспортното средство. Законодателят е предвидил лентата за наложително прекъсване точно в случаите, когато възникне щета на управляваният автомобил или събитие, обвързвано със здравето на жителите ”.

Позовавайки се на това, дружно с написаната декларация от шефа на компанията репатрирала колата, че тя има щета,  от Пловдивският областен съд решили да анулират наказателното разпореждане. При по този начин стеклите се условия разноските по делото се поемат от ОДМВР - Пловдив.

Решението предстои на обжалване в 14-дневен период пред Пловдивски Административен съд.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР