Пловдивски лихвар бе задържан и привлечен като обвиняем за това,

...
Пловдивски лихвар бе задържан и привлечен като обвиняем за това,
Коментари Харесай

Пловдивски лихвар раздал 6 млн. лв. на 240 души

Пловдивски лихвар бе арестуван и притеглен като обвинен за това, че е раздал заеми за 6 млн. лв. на 240 души. От Окръжна прокуратура оповестиха, че 48-годишният мъж е упрекнат за това, че това, че при изискванията на продължавано закононарушение, през разнообразни интервали от време, без съответното позволение е направил по занимание банкови и други финансови покупко-продажби, за което се изисква такова позволение – разпределяне на заеми, като е предоставял парични заеми.

Общата стойност на заемите е 6 000 000 лв., които са били раздадени на 240 физически лица, против уговорена рента, като от тази активност са породени другиму обилни вреди и са получени обилни непозволени приходи в размер на 1 000 000 лв..

С въпросните пари, при изискванията на продължавано закононарушение, лихварят е направил финансови интервенции, като е закупил недвижимо имущество в Пловдив и София, както и движимо имущество, за което е знаел все още на придобиването му, че е добито посредством тежко съзнателно закононарушение.

Лихварят е арестуван за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Днес се чака да се внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР