Пловдивски лекар - председател на комисия, е под гаранция от

...
Пловдивски лекар - председател на комисия, е под гаранция от
Коментари Харесай

Лекар е с обвинение за издаване на фалшиви болнични. Собственикът на фирмата се издирва |

Пловдивски доктор - ръководител на комисия, е под гаранция от 30 000 лева за издаване на фиктивни болнични на куха компания със чиновници на оптимален приход. А притежателят на компания без действителна активност е разгласен за общодържавно търсене. 

Това се разбра от думите на прокурор Димитър Пехливанов, който заяви за скица за източване на фонд Държавно публично обезпечаване, която е била пресечена в Пловдив. 

Мъж от Харманли е записал компания със чиновници на оптимален застрахователен приход. Става дума за хора от цялата страна, които са упражнявали нискоквалифициран труд. Обещано им било да работят по строителни планове. 

Според свидетелски показания притежателят на сдружението се договорил с лекаря и почнало издаването на болнични за оптимален период. Парите през сметките стигнали до контролиращия компанията.

" Доказано е по безапелационен метод, че никой не е ходил на обзор. Болничните са се издавали на конвейер. Според един от очевидците това е било стандарт на работа на лекарската комисия от 2004-2005 година Свидетелят твърди, че е било по-трудно да си извадиш карта за градския превоз, в сравнение с да получиш болничен ", добави прокурор Пехливанов. 

Фирмата не е внасяла осигуровки по ДОО и дължи 60 000 лева Няма и данни, че хората са получавали заплати. Собственикът на компанията е получавал от разнообразни комисии болнични за 54 000 лева Той има и още една компания, която се ревизира. " Единствената специалност на този човек е " болен ", разяснява Пехливанов.

По предварителни данни общата вреда за бюджета на Национален осигурителен институт е за над 100 000 лева. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР