Пловдивски дрифтър с БМВ пробва да отърват глоба от 3000

...
Пловдивски дрифтър с БМВ пробва да отърват глоба от 3000
Коментари Харесай

Пловдивски дрифтър с БМВ с абсурдни оправдания, за да отърве глоба – било кално и мокро

Пловдивски дрифтър с БМВ опитва да отърват санкция от 3000 лв. и лишаване на книжката за период от 1 година, като измисли неуместна доктрина в съда. Шофьорът се оправдал пред магистратите, че таман бил излязъл от автомивка, а трасето било кално и мокро и колата му поднесла.
Прочетете още
Случката е от 7 май тази година и се разиграла на кръстовището на бул. “Цар Симеон “ с ул. “Ванче Михайлов„ в ЖР „ Тракия ”. Нарушителят бил засечен от служители на реда, които инцидентно прекосявали по трасето, като забелязали пред тях лек автомобил БМВ, който влезнал в завоя с рискова маневра. В акта е записано, че колата изгубила сцепление с пътя, автомобилът се подхлъзнал и почнал да влиза в завоя с вратите и задна броя напред, като водачът се опитал да направи кръг.

В същото време органите на реда забелязали и втори автомобил, който извършва същата маневра. Двата автомобила създали това в границите на няколко секунди. Полицаите незабавно спрели двете коли, марка „ БМВ “, червени на цвят. Оказало се, че двамата били познати и сътрудници. На водачите и на двата автомобила били формирани актове.

Единият от тях обжалвал издаденото наказателно разпореждане, като твърдял пред Пловдивския районния съд, че не става дума за дрифт, а за инцидентно поднасяне на автомобила, тъй като на завоя имало тиня и вода и очевидно е влезнал в него с несъответствуваща скорост.

Магистратите обаче не приема тази версия, тъй като лидерът добре познавал мястото като човек, който постоянно употребява въпросната автомивка, и е трябвало да бъде деликатен.

Вчера съдът удостоверил глобата от 3000 лв. и отнемането на книжката. Решението може да бъде обжалвано в 14-дневен период пред Административен съд – Пловдив.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР