Пловдивската районна прокуратура изправя пред съда 40-годишен мъж, обвинен измама

...
Пловдивската районна прокуратура изправя пред съда 40-годишен мъж, обвинен измама
Коментари Харесай

В Асеновградско: Управител измами с над 10 бона клиент, обещал ремонт

Пловдивската районна прокуратура изправя пред съда 40-годишен мъж, упрекнат машинация в размер на 10 290 лева За това закононарушение законът предвижда от една до шест години затвор.

Мъжът бил шеф на компания за поправки и разполагал с печати, само че не бил акредитиран да борави с тях. Собственик на сдружението било друго лице, а сега на осъществяване на действието то било в неплатежоспособност.

 На 23 юни 2020 година в София упрекнатият сключил контракт за осъществяване на ремонт на къща в асеновградското село Новаково и получил първична вноска от 4680 лв.. Няколко дни по-късно предложил на притежателя да бъдат осъществени строителни действия отвън контракта, като за това изискал в допълнение пари за материали, които обаче не били закупени. Изпратил и служащ, който разкопал двора и преместил чешмата.

Управителят не посещавал обекта, като излъгал потърпевшия, че синът му е аварирал, изпаднал в кома, за което му били нужни финансови средства. Така още няколко пъти получил пари от притежателя на парцела. 40-годишният твърдял, че се намира в Турция за лекуване и интервенция на сина си, а когато се върне щял да извърши отговорностите си по контракта за ремонт, което по този начин и не се случило. Според прокуратурата той шест пъти получил разнообразни суми пари в общ размер на 10 290 лв., които не са възобновени.

Предстои Районният съд в Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.   
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР