Пловдивската полиция успя да издири и да върне на младеж

...
Пловдивската полиция успя да издири и да върне на младеж
Коментари Харесай

Полицията върна задигнат преди 5 години телефон

Пловдивската полиция съумя да намери и да върне на юноша телефона му, откраднат преди 5 години. За куриозния случай описа пред кореспондент на „ Марица “ самият пострадал Александър Костов.

През лятото на 2013 година момчето било възпитаник 11. за 12. клас и се хванало на краткотрайна работа на автомивка в Кючука. В края на промяната си една вечер открило, че е липсващ новият му смарт телефон „ Самсунг Галакси “, който родителите му към момента изплащали. Александър и татко му незабавно подали сигнал в Първо районно за кражбата, като показали всички поискани документи за покупката на устройството.

След това почнало дългото очакване. Първо трябвало предписание на съда, което да задължи мобилния оператор да засече местоположението на отмъкнатата слушалка по идентификационния  номер. Това лишило повече от месец. Едва през зимата обаче индивидът, който бил откраднал телефона от автомивката, решил да го употребява и го присъединил. Според получените от локализацията данни апаратът бил задействан не у нас, а в Испания.

След още половин година проверяващите съумели да открият връзка с ползвателя на изчезналия смарт телефон. Оказало се, че той е българин, само че в действителност е в чужбина и не възнамерява скоро да се върне. Обещал обаче, че когато си пристигна в България, ще донесе и телефона

„ Човекът е дал пояснение, че го е намерил и не знаел на кого е, по тази причина го бил взел. Не знам каква е истината. Вероятно е бил клиент на автомивката, в която работех като възпитаник “, допуска Александър, който сега е студент по право и е към този момент 4. курс.  

Младежът бил изгубил вяра, че в миналото ще види още веднъж телефона си. Дори от прокуратурата го известили с публично писмо, че производството по случая е прекъснато, защото лицето не се намира в страната.

Миналия месец обаче Александър бил сюрпризиран с позвъняване от районното. Полицейски чиновник го поканил в сектора в Кючук Париж, с цел да си получи откраднатия преди близо пет години телефон.

„ Направо не можах да допускам. И не е правилно, че родната полиция не работи. Този смарт телефон е пропътувал цяла Европа, употребил го е гурбетчия с испанска СИМ карта. Дори контактите в него са въведени на испански. След като го засекли, го изключил. И все пак полицията съумя да направи по този начин, че да си получа телефона назад “, приключи описа си признателният Александър Костов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР