Пловдивската полиция разкри и задържа извършителите на крупна кражба от

...
Пловдивската полиция разкри и задържа извършителите на крупна кражба от
Коментари Харесай

Крадци задигнаха 25 000 бона от обората на голям хранителен магазин в Пловдив

Пловдивската полиция разкри и задържа причинителите на крупна кражба от огромна комерсиална верига в Пловдив.

Това заяви представителят на ОДМВР-Пловдив, представен от радио Фокус.

Извършителите са открити и арестувани на територията на Софийска област. Рано сутринта на 5 май в дежурна оперативна част на ОДМВР - Пловдив на тел. 112 е постъпил сигнал за отнети близо 25 000 лева от оборота на хранителен магазин.

Незабавно на местопроизшествието са изпратени чиновници на Първо районното ръководство на Министерство на вътрешните работи, на територията на която се намира обекта, и сътрудниците им от пловдивския отдел "Криминална полиция ". При осъществения оглед екипите открили, че сумата е открадната от взломена каса, инсталирана в офис към комерсиалния обект.

В рамките на стартиралите неотложни оперативно-издирвателните дейности е открито, че причинителите на кражбата са напуснали Пловдив. За инспекция на съпричастността им към случая са се присъединили чиновници на Главна дирелция "Национална полиция " и ОДМВР - София и в границите на няколко часа причинителите на закононарушението са арестувани в Долна Баня.

В полицейския арест са отведени трима мъже - 20-годишния Николай Т.- някогашен служащ в комерсиалния обект, който е причинител на действието, и съучастникът му Стефан А., който е на същата възраст. И двамата мъже са от софийското село, само че нямат предходни престъпни прояви. Задържан е и помощник-управителят на комерсиалната верига Иван Т., който е подкрепил причинителите на закононарушението. Мъжът е на 22 години и е от Стара Загора.

Спипаха трима крадци

Пред униформените тримата мъже са признали виновността си, а в хода на осъществените претърсвания в домовете им са открити и конфискувани по-голяма част от откраднатите пари. С разпореждане на Районна прокуратура - Пловдив мъжете са привлечени като обвинени, а мярката им за задържане се чака да бъде удължена за период до 72 часа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР