Пловдивската полиция разби канал за разпространение на наркотици. Задържан е

Пловдивската полиция разби канал за разпространение на наркотици. Задържан е ...

Пловдивската полиция задържа мъж с 1 кг хероин на стойност 90 хил. лв..


Пловдивската полиция разби канал за разпространение на наркотици. Задържан е турски гражданин, в когото е намерен един килограм хероин на стойност 90 000 лева. Наркотикът е бил предназначен за разпространение в квартал „Столипиново“. Това каза на пресконференция директорът на ОД на МВР старши комисар Йордан Рогачев. По думите му хероинът е закупен от лице от ирански произход, което също е задържано.

По-късно при извършеното претърсване и обиск в иранеца, а и на адреса, в който живее, са открити доста наркотични вещества – 10 килограма амфетамин на стойност 250 000 лева, добави Рогачев.
Арестуваха дилър на амфетамин при спецакция в Пловдив При проверка на лек автомобил са задържани двама криминално проявени мъже на 27 и 30 години
Турският гражданин е със статут на кандидат за бежанец. Осъждан е на 12 години затвор за същото престъпление, участвал е в организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества, обясни още директорът на полицията.

Сделката се е състояла на пловдивски булевард.

На задържаните лица ще бъде искана постоянна мярка задържане под стража. Присъдата, която ги очаква, е от 5 до 15 години затвор и до 100 000 лева глоба.

Операцията е проведена под надзора на Окръжна прокуратура.
По материали на БТА

Източник: btvnovinite.bg