Пловдивската полиция констатира 202 нарушения на скоростните режими, извършени от

...
Пловдивската полиция констатира 202 нарушения на скоростните режими, извършени от
Коментари Харесай

Таксиметрови шофьори в Пловдив останаха без книжки заради неплатени глоби

Пловдивската полиция установи 202 нарушавания на скоростните режими, осъществени от водачите на рейсове, маршрутки и таксита. 5-ма от тестваните водачи на транспортни средства от публичния транспорт останаха без книжки за неплатени санкции.  4-ма от тях са таксиметрови водачи. Масираните инспекции бяха осъществени на водачи на моторни транспортни средства (МПС) по маршрутни линии, рейсове от градски, междуградски линии и таксита в Пловдивско. Засиленият надзор на транспортни средства, извършващи публичен транспорт на пасажери, бе за определяне и недопускане на нарушавания по Закона за придвижване по пътищата (ЗДвП), директно влияещи върху пътния травматизъм, оповестяват от ОДМВР - Пловдив.
В рамките на акцията полицейските чиновници направиха близо 700 инспекции на водачи на автобусни линии. Констатирани са 553 нарушавания по ЗДвП. Съставени са 84 акта за определяне на административно нарушаване и 233 санкции по фиш. В 9 от случаите водачи на транспортни средства са минали при забраняващ сигнал на светофарната уредба, а 8 са водачите, говорили по мобилен телефон по време на ръководство на транспортни средства без съществуването на устройство, позволяващо потреблението му без присъединяване на ръцете.
11 от тестваните водачи на таксита не са употребявали предпазен колан, 19 са актовете с които са установени нередовни пътни документи. 14 акта са формирани на водачи, чиито транспортни средства са били в нередовност. 23 са формираните актове за други нарушавания по ЗДвП. На водачите на МПС са формирани 68 санкции с фиш за неспазване на пътни знаци и неправилни маневри. В хода на инспекциите са формирани 96 фиша за погрешно паркиране и престой и 69 фиша за осъществени други нарушавания. Проверените водачи на транспортни средства от публичния превоз в Пловдив са 113 броя. Констатирани са 45 нарушавания и са формирани 32 санкции и 13 акта за определяне на административно нарушаване (АУАН). На 28 от тестваните водачи на място са връчвани и електронни фишове за към този момент осъществени нарушавания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР