Пловдивската полиция е задържала двама души за гавра на публично

...
Пловдивската полиция е задържала двама души за гавра на публично
Коментари Харесай

Двама души са арестувани за гавра в мол с момче със специални образователни потребности

Пловдивската полиция е задържала двама души за подигравка на обществено място с момче със специфични просветителни потребности, заяви Би Ти Ви. Те са известни в обществените мрежи с прякорите си Куката и Чеченеца и са били съпроводени от известната като " Емили с тротинетката ".

До ареста се стига откакто във " Facebook " се появява видео, снимано и пуснато от тях. На него се вижда по какъв начин водят в търговски център момче като куче на каишка, карат го " да подаде лапа " и да донесе хвърлена чаша.

Районна прокуратура - Пловдив, се самосезира и образува досъдебно произвеждане за безчинство, оповестиха от институцията. Наблюдаващият прокурор е дал инструкции за осъществяване на разпит със сниманите във видеоклипа лица, за определяне на тяхната идентичност и тази на момчето, както и дали във връзка с него е била прилагана насила. Изясняват се аргументите за осъществяване на действието. Срокът за привършване на следствието е двумесечен.

Междувременно в обществените мрежи стартира акция за намиране на юрист и събиране на средства в помощ на фамилията на унизеното момче, което е в тежко финансово състояние и имат още едно дете, което е болно от диабет. Към момента е открит бранител на момчето, а сметката, по която могат да се преведат дарения, е:

IBAN: BG54STSA93000028760297

Име: Димитър Делчев Димитров
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР