Пловдивската опера отдава почит на големия тенор Камен Чанев, който

...
Пловдивската опера отдава почит на големия тенор Камен Чанев, който
Коментари Харесай

Световни оперни артисти почитат Камен Чанев

Пловдивската опера отдава респект на огромния тенор Камен Чанев, който през ноември предходната година ни напусна след затруднения от Коронавирус. В концертно осъществяване на операта " Манон Леско " от Пучини се включват международни оперни актьори. Събитието е довечера в Дома на културата " Борис Христов ".

В основната роля на Манон Леско дебютира Таня Иванова, креативен и житейски сътрудник на Камен Чанев.

" Манон Леско " е обвързвана в действителност с Камен Чанев. С тази опера стартира неговата интернационална кариера. Това му беше дебютът в Щатсопер Виена ", съобщи Таня Иванова, сопрано.

Хосе Кура, един от най-големите тенори на нашето време, само че и диригент, композитор и режисьор, дирижира концерта.

" Като артист съм надълбоко обвързван с тази опера, има един към този момент именит филм, сниман в " Ла Скала " през 1998 година - цялата режисура, дирижирана от Рикардо Мути, моят дебют като Льо Грийо, в партньорство с Мария Гулегина и Лучо Гало. Но в този момент за първи път ръководя тази опера. С извънредно наслаждение се приписвам на това произведение, то е внушително ", добави диригентът Хосе Кура.

Хосе Кура се среща с Камен Чанев през 2019 година, когато аржентинският тенор гостува в Пловдив с коронната си роля Отело.

Лятото се чака той още веднъж да пее на Античния спектакъл в премиера на " Тоска ". Сега е предан на диригентската работа в " Манон Леско ", където на Таня Иванова партнира Леонардо Каими, една от най-актуалните звезди на европейските оперни подиуми.

Репортер: Владислав Севов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР