Пловдивската общинска болница Свети Мина няма да бъде трансформирана в

...
Пловдивската общинска болница Свети Мина няма да бъде трансформирана в
Коментари Харесай

Пловдив се отказва от обещаната на Борисов Covid-болница

Пловдивската общинска болница " Свети Мина " няма да бъде трансформирана в напълно Covid-болинца, както беше оповестено при започване на месеца от регионалния шеф Дани Каназирева и по-късно беше тържествено дадено от кмета на града Здравко Димитров на премиера Бойко Борисов по време на " рандеву " на болничните стълби.

Тя беше избрана за Covid-болница, защото в нея се лекуваха едвам 23 пациенти при започване на месеца и елементарно можеше да бъде опразнена. Срещу концепцията обаче се оповестиха общински съветници, а и от самата болница, поради липса на инсталация и условия.

Сега лечебното заведение би трябвало да редуцира леглата за пациенти с ковид от 137 на 60, защото това е размерът, който все още може да бъде гарантиран. В момента в болничното заведение се лекуват 59 души, т.е. под новоопределената численост.

" Ясно е за всички, че тематиката " Свети Мина " се употребява за политически пиар, само че тези, които го вършат или не осъзнават комплицираната обстановка или съзнателно го вършат тъкмо в този момент “, разяснява регионалният шеф и ръководител на регионалния спешен щаб Дани Каназирева.

В болничното заведение продължава оборудването с здравна инсталация, като през днешния ден е бил получен респираторен уред. " Необходими са още 4 лекари и 12 медицински сестри, които да обгрижват болните “, съобщи доктор Калин Калинов, началник на дирекция " Здравеопазване " в пловдивската община.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР