Пловдивската митрополия, управлявана от митрополит Николай, е придобила един от

...
Пловдивската митрополия, управлявана от митрополит Николай, е придобила един от
Коментари Харесай

Пловдивската митрополия взе апетитен имот в Стария град

Пловдивската митрополия, ръководена от митрополит Николай, е придобила един от аткрактивните парцели в Стария град на Пловдив. Църквата към този момент е притежател на така наречен Гръцко учебно заведение на ската на Джамбаз тепе.

По-голямата част от парцела е купена от частни притежатели, а публично оповестената цена на договорката е 750 000 лв.. Другата част е дарена на митрополията от " Международен панаир - Пловдив ", която се управлява от социалиста и предприемач Георги Гергов.

За новата облага на епархията, ръководи от Николай Пловдивски, заяви уеб сайтът podtepeto.com. Проверка на Mediapool в имотния указател сподели, че в края на март тази година " Международен панаир - Пловдив " е дарил своите два етажа в недостроената постройка в Стария град на митрополитския храм " Св. Марина ". Двата етажа са с повърхност 510 кв. метра и са предопределени за ресторант. Материалният интерес от тази договорка е 574 551 лв..

През април и частните съсобственици на парцела трансферират своята благосъстоятелност на църквата " Св. Марина ". Става въпрос за 402.5 кв. метра от постройката и 1029 кв. метра земя, част от които са дворът на Гръцкото учебно заведение. Според формалната информация в комерсиалния указател материалният интерес по тази договорка е 750 000 лв., платени от църквата.

Зданието и дворът му се продаваха от организация за недвижими парцели на цена от 1.5 млн. евро.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР