Пловдивската фирма Ли-кинг батери БГ“ ЕООД има намерение да възстановява

...
Пловдивската фирма Ли-кинг батери БГ“ ЕООД има намерение да възстановява
Коментари Харесай

Пловдивска фирма ще ремонтира батерии на Tesla и BMW

Пловдивската компания „ Ли-кинг батери БГ “ ЕООД има желание да възвръща и рециклира литиево-йонни акумулатори за електрически автомобили в асеновградското село Тополово. От документите на капиталовото желание, входирано в РИОСВ-Пловдив, се споделя, че батериите ще се доставят на база вече сключени контракти с компании като LG, Tesla, BMW, Mercedes, Samsung, BYD, CATL и EVE.

Батериите, които ще се рециклират, са използвани в електрически транспортни средства, мотокари, рейсове, телефони или компютри. След като дойдат във фабриката, батериите ще бъдат класифицирани, сортирани и обработени според от тяхното положение.

Планираният потенциал на преработване е до 10 тона за денонощие.
Къде ще се прави преработването?
Дейността по възобновяване и преработване на батериите ще се реализира в помещение с повърхност 1077 кв. м, наето от вложителя. По време на целия развой по възобновяване на батериите няма да има никакви излъчвания, защото клетките на батерията няма да бъдат рязани и отваряни, изясняват от „ Ли-кинг батери БГ “.

Тестването ще се прави от машини, а ако се наложи механично отнасяне на батериите, вложителят не чака формиране на замърсяване. Вследствие на тестванията батериите ще се разделят на два типа – Група 1 и Група 2. В първата попадат всички, които могат да се възстановят или ремонтират. На останалите ще им бъде осъществено обособяване на детайлите посредством механична обработка.

Компанията, входирала капиталовото предложение, е записана в Търговския указател едвам преди няколко месеца – на 9 февруари 2024 година – с капитал от 1000 лева Неин шеф е Петър Атанасов Пейчинов, който е и едноличен притежател на сдружението. Той е шеф и на „ Ли-кинг батери “ ООД. Негови съдружници там са Садък Ербаш, Хакан Йозтрюк и Метин Йозтрюк. Прави усещане, че и тази компания е записана напълно скоро – на 18 януари 2024 година

Цялата документи с капиталовото предложение е качена на страницата на Регионалната ревизия по околна среда и водите – Пловдив в предпоследния ден на месец май тази година.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР