Пловдивската детска градина „Буратино“ ще отбележи днес 50 години от

...
Пловдивската детска градина „Буратино“ ще отбележи днес 50 години от
Коментари Харесай

ДГ Буратино на 50 г. с концерт днес

Пловдивската детска градина „Буратино“ ще означи през днешния ден 50 години от основаването си с концерт-спектакъл в Дома на културата „Борис Христов“. Това заяви шефът на детското заведение Кристина Йончева.

Тържеството е с баснословен сюжет и както героят на Алексей Толстой – Буратино, наследник на Карло Колоди, претърпява трансформация, по този начин и ние на сцената ще обърнем внимание на добродетелите и полезностите, сподели Йончева.
В концерта ще вземат участие всички 203 деца, които се образоват в градина. С песни и танци те ще опишат разнообразни истории. Той ще стартира в 16:00 часа и на него са поканени родители, представители на общинската администрация, някогашни преподаватели, учители от всички градини в града.

Цялата 2022 година е подчинена на юбилея ни, сподели шефът. До дни се чакат резултатите от Националния конкурс за детска рисунка на тематика „Буратино и приятели“, който провеждат от градината.

Детска гад „Буратино“ е открита публично на 23 май 1972 година и тогава носи името „Комсомол“. В момента в градината има седем групи. Всички те се образоват по метода „Монтесори“ още от 2016 година, когато е въведен от община Пловдив.

Предстои уголемение на детското заведение с три групи, заяви Йончева. Те ще се обитават в спомагателна пристройка, която е в финален стадий на планиране.

Екипът на детската градина работи по национални и интернационалните планове. На осми май чакаме сътрудници от Италия, с които една седмица ще обменяме опит, сподели шефът.

По думите й, с цел да се отговори на актуалните условия при образованието на децата, е належащо да се споделят сполучливи практики в и отвън България.

Концертът ще бъде предаван онлайн в YouTube, като линкът ще бъде качен на фейсбук страницата на ДГ  „ Буратино “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР