Пловдивска област е в пълна готовност да посрещне зимата. Осигурено

...
Пловдивска област е в пълна готовност да посрещне зимата. Осигурено
Коментари Харесай

Пловдивска област готова да посрещне зимата

Пловдивска област е в цялостна подготвеност да посрещне зимата. Осигурено е почистването на пътищата и улиците, обезпечена е работата на здравните и образователните заведения, както и доставките на артикули и услуги при положение на усложнена конюнктура “. Това заяви регионалният шеф Ангел Стоев, след получениписмени отчети от всички общини, Областно пътно ръководство и ОД на МВР-Пловдив за подхванатите от тях превантивни ограничения за обезпечаване естественото действие на пътната инфраструктура, снабдяването и услугите за популацията.

Общините имат основана организация за разчистване на вътрешната улична мрежа и общинските пътища.Асеновград, Брезово, Калояново, Карлово, Куклен, Лъки, Марица, Перущица, Пловдив, Първомай,Сопот и Стамболийски имат подписани контракти с реализатори за зимно поддържане на пътищата от общинската пътна мрежа. В общините Раковски и Съединение процедурата по Закон за обществените поръчки е прекъсната, защото не са постъпили предложения от компании за снегопочистване и ще се предприеме непосредствено възлагане на дейностите. В Община Родопи следва избор на реализатор, а Община Садово ще поддържа общинските пътища основно със лична техника, само че ще притегли и външни реализатори. В Община Хисаря почистването ще се прави от общинското дружество по непорочност и озеленяване. Община Кричим също ще разчита на личната машинизация за зимния интервал.

Съгласно предоставените отчети общините има налична и изправна техника за снегопочистване и добиване на закъсали товарни коли, както и подсигуряват, че имат нужните материали за обработка на пътната настилка и пешеходните сектори.

Осигурена е работата на здравните и образователни заведения при положение на усложнена зимна конюнктура, в т. ч. предпочитаното напредване на коли на Бърза помощ и такива, пренасящи пациенти за хемодиализа. Изготвени са описи по обитаеми места за настаняване на заболели на хемодиализа, родилки и други в болнични заведения преди началото на пораждане на комплицирана конюнктура.

Областно пътно управление-Пловдив подсигурява поддръжката и почистването на републиканските пътища на територията на региона като има подписан контракт с „ Европейски пътища ” АД Пловдив и „ Автомагистрали “ ЕАД София за сектора на Автомагистрала „ Тракия ” от км 106+427 до км 156+284. Двете компании разполагат с нужната техника и инертни материали, както и с дежурни екипи и профилирани машини за евакуиране на аварирали коли. При настъпване на неочаквани метеорологични промени и усложнена зимна конюнктура е планувано въвеждане на краткотрайна организация на придвижването, установяване на вероятните места за прекъсване или пренасочване на придвижването, слагането на нужната пътна сигнализация, както и схемите за краткотрайна организация на придвижването по избраните обходни направления, излиза наяве от отчета на ОД на МВР-Пловдив. На пътноподдържащите компании е разпоредено да подхващат навреме дейности по монтиране на снегозащитни уреди на избраните от ОПУ - Пловдив места, както и да базират профилирана техника за евакуиране на тежкотоварни коли в региони на планинските проходи.

Преди седмица Областният шеф организира среща и с управлението на „ EVN България “. На нея стана ясно, че сдружението е изцяло квалифицирано за зимните месеци и подсигурява сигурността на електроподаването и топлоподаването при рисково ниски температури на територията на Пловдивска област. Осигурени са спешни екипи за денонощни наряди, професионална екипировка и техническо съоръжение, включително високо проходими коли, моторни шейни, АТВ-та, мобилни елементи и мобилни трафопостове.

„ В случай на нужда, при усложнена зимна конюнктура, с моя заповед ще бъде призован Областният щаб за осъществяване на проекта за отбрана при бедствия “,коментира още Ангел Стоев.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР