Пловдивска област е единственият регион в България, където най-много от

...
Пловдивска област е единственият регион в България, където най-много от
Коментари Харесай

СПИН-ът в Пловдив - от дрога, в страната - от мъжка любов

Пловдивска област е единственият район в България, където най-вече от инфектираните с ХИВ са наркомани. Тези данни изнесе проф. Марияна Стойчева, началник на Катедрата по инфекциозни заболявания в УМБАЛ " Свети Георги " - Пловдив, по време на полемиката „ Иновации в името на нашето здраве “, проведена от в. " Марица " и Хермес медия.

Зависимите от дрогата в нашия район са 37% от всички случаи на инфектирани с ХИВ, до момента в който мъжете, които имат за сътрудници мъже, са 30 на 100, сочи статистиката на Инфекциозното в УМБАЛ „ Св. Георги “. В останалите елементи на страната, както и в Европа, първо място измежду инфектираните заемат хомосексуалистите, едвам по-късно се подреждат наркоманите.

ХИВ позитивните в България са 3200, а в Пловдив и региона са 240, добави още проф. доктор Марияна Стойчева. ​Тя прикани инфектираните по никакъв метод да не се дискриминират от обществото. Тя добави, че актуалните лечения за лекуване на СПИН трансформираха болестта и то към този момент не е смъртна присъда.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР