Пловдивска адвокатка Мария Делова и съдружникът ѝ Крум Стоянов се

...
Пловдивска адвокатка Мария Делова и съдружникът ѝ Крум Стоянов се
Коментари Харесай

Затвор за пловдивска адвокатка и съдружникът й “ужилили“ клиенти с близо 30 бона за апетитни имоти

Пловдивска адвокатка Мария Делова и съдружникът ѝ Крум Стоянов се снабдиха с присъда.

Районен съд – Пловдив осъди Делова като бе несъмнено едно общо най-тежко наказване в размер на 4 години и 9 месеца „ Лишаване от независимост “ при първичен общ режим.

На съдружникът ѝ Крум Стоянов, бе несъмнено едно общо най-тежко наказване в размер на 6 години „ Лишаване от независимост “ при първичен непоколебим режим.

Съдът призна двамата за отговорни за това, че в интервала 2017 година – 2018 година, при продължавано закононарушение и след авансово сговаряне за да набират за себе си имотна полза са възбудили и поддържали в подвеждане разнообразни лица, като са им подсигурили спечелването на търгове и закупуването на жилища от ЧСИ, тъй като били в близки връзки с тях или от банки, за чиито пълномощници са се представяли и с това са предизвикали на пострадалите имотна щета в общ размер на 27 177.60 лева

Подсъдимите са наказани още и за това, че за същия интервал посредством машинация – създавайки погрешна визия за наличието на документи са склонили тези лица да подпишат частни документи – заявления, които не подхождат на волята им – заявления за това, че са им върнали суми пари в разнообразни размери, като Стоянов е отвличал вниманието на деклараторите, а Делова е представяла за автограф втори образец на към този момент основан документ.

Подсъдимите са наказани да заплатят на цивилен ищци сумите от почетените цивилен искове, както и солидарно да заплатят разноските по делото.

Присъдата не е дефинитивна и може да бъде обжалвана пред Окръжен съд – Пловдив.

Припомняме, че Мария Делова и Крум Стоянов се познавали отпреди. Жената работела като юрист, а Стоянов бил неин помощник. През месец септември 2017 година измислили скица за облага на спомагателни пари. Те употребявали данни и фотоси на недвижими парцели – жилища в Пловдив, оповестени за продажба от частни правосъдни реализатори или от банки. Двамата пускали жилищата с разгласи в интернет, като посочвали за връзка телефона на Делова. На клиенти, които се интересували, обяснявали, че това са ипотекирани жилища, продавани от банки, на които били пълномощници, или от частни правосъдни реализатори, техни другари.

Съучастниците убеждавали потърпевшите, че могат да подсигуряват покупката на парцела на атрактивна цена. Изискването им било клиентите да предплатят избрана сума пари, която варирала от 1 200 лв. до 5 000 лв., нужна за снабдяването им с кадастрални карти, данъчни оценки, осъществявани на огледи, нотариални такси и други

В реалност клиентите попълвали документи за правни съвещания. Между тях двамата поставяли за автограф и декларация, че импортираната сума е върната, като този документ потърпевшите неумишлено подписвали. В няколко случаи клиенти поискали да им бъдат възобновени парите, само че Делова и Стоябов ги стимулирали да почакат, като заблуждавали, че сумите са импортирани за разнообразни такси.

Така ужилените клиенти завели тъжба до прокуратурата. Общо те са 10 душил.

Адвокатката е упрекната и за коригиране на наличието на запис на заповед за сумата от 9 000 лв. на 90 000 лв., както и за корекция на наличието на частен документ - от контракт за заем в подобен за покупко-продажба на жилище в Пловдив.

Делова и Стоянов са предадени на съд и за това, че в границите на три месеца, при изискванията на продължавано закононарушение и в съучастничество - за адвокатката като причинител, а за колегата й - като помощник, посредством машинация - създавайки погрешна визия за наличието на документ, който е представян за автограф като втори образец на към този момент основан подобен, склонили другиго – пет лица, да подпишат частни документи – заявления със наличие, което не подхожда на волята им.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР