Пловдивчанката инж. Стилияна Бакалова, която е пилот на самолети /АН-2,

...
Пловдивчанката инж. Стилияна Бакалова, която е пилот на самолети /АН-2,
Коментари Харесай

Млада пловдивчанка, която кара самолети, спечели 10 000 дола...



Пловдивчанката инж. Стилияна Бакалова, която е водач на самолети /АН-2, Tecnam P-92, Tecnam P-2006 T, Beechcraft C90/ и докторант в Техническия университет под тепетата завоюва стипендия от 10 000 $ на американската фондация „ Амелия Еърхарт “.

Тя пребори конкуренцията на свои връстнички от над 30 страни. За първа година стипендията е връчена на докторант, учащ се в България. По информация в уеб страницата на фондацията има още 4 българки, определени за стипендиантската стратегия в предишни години, само че те са се обучавали в други страни.

“Изключително съм признателна, че хора от другия завършек на света, правят оценка моята кандидатура и реализирани триумфи, прочувствена е дамата. Кандидатствала по общоприетия метод - по електронен път, посредством даване на информация за персоналните и професионалните си триумфи и с мотивационно писмо. И добавя, че ще употребява сумата от 10 000 $ за своето академично развиване.

В момента инж. Бакалова е докторант в Техническия университет – филиал Пловдив в катедра „ Авиационна техника и технологии “. Докторантурата й е в региона на безпилотните летателни апарати.

Самата стипендия е учредена в далечната 1938 година от съдружие Zonta International в чест на Амелия Еърхарт – жената-летец и член на Зонта, която първа е прелетяла със аероплан Атлантическия океан и изчезнала безследно в Тихия океан в опит за околосветска обиколка със аероплан. Стипендията от 10 000 щатски $ се присъжда годишно. Получават я до 35 дами, последващи докторска степен по аерокосмическо инженерство и галактически науки.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР