Пловдивчанката Дияна Петкова завърши на престижното 6-то място на финала

...
Пловдивчанката Дияна Петкова завърши на престижното 6-то място на финала
Коментари Харесай

Пловдив с намерение за изграждане на нов плувен комплекс

Пловдивчанката Дияна Петкова приключи на влиятелното 6-то място на финала в плуването на 50 метра свободен жанр на Младежката олимпиада, която се организира в Буенос Айрес. Тя реализира това, макар че в родния си град няма 50-метров басейн, на който да се приготвя. Това обаче може скоро да се промени, с помощта на предприемчив комитет, който от 2 години събира подписи в поддръжка на тази идея. В резултат на това, в Пловдив скоро ще стартира строителството на нов съвременен плувен комплекс.

Пловдив

Проектът за новия плувен комплекс е направен още през 2016 година. Има и издадено позволение за градеж, само че към момента Община Пловдив не е стартирала неговата реализация.
Таня Месробович - дълготраен треньор по плуване: Тази подписка е подкрепена от 1400 жители, плюс още 450 по интернет в „ петиция.ком “ и чакаме някой в действителност да си отвори очите и да каже: да, те в действителност имат потребност от този басейн. Обръщам се към всички управници в града! Моля ви, обърнете внимание на нашата подписка.
От страна на градската администрация увериха, че реализирането на плана стартира напълно скоро:
Георги Титюков – зам.-кмет на Пловдив: Такива ни бяха и диалозите с кмета Иван Тотев- да го финансираме в две бюджети години, най- евентуално 2019-2020, защото обекта е над 10 милиона лв.. Един страховит плувен комплекс, на който заслужилите пловдивски плувци да се радват, защото в този момент съществуващият басейн, който комплекса резервира апропо се оказва стеснен.
Проектът е направен от проектант Тодор Абаджиев. Той съобщи, че оборудването ще разполага с най- модерните технологии, измервателни системи, апаратура против формиране на мъгла. Близо 1100 ще бъдат зрителските места, като 10 обособени за инвалиди. Ще има нови съблекални – 4 отборни и самостоятелни, плюс такива за треньори и за съдии. Състезателният басейн ще бъде 50 метров, съгласно условията на Международната федерация. Когато не се организират надпревари той ще може да бъде разграничен на два подготвителни басейна с преносима преградна стена.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР