Пловдивчанката Диана Петкова се нареди на шесто място във финала

...
Пловдивчанката Диана Петкова се нареди на шесто място във финала
Коментари Харесай

Диана Петкова 6-та във финала на ЕП по плуване, Мицин ще се бори за медал

Пловдивчанката Диана Петкова се подреди на шесто място във финала на 100 м съчетано плуване на Европейското състезание за мъже и дами в Отппени, Букурещ. Петкова, която влезе измежду най-хубавите в дисциплината, с помощта на почетена контестация, подадена от Българска федерация плувни спортове, приключи за 58.95 сек. Това ѝ отреди шестата позиция на 1.48 сек от победителката Шарлот Боне (Франция). Втора се подреди нейната сънародничка Берил Гадтелдело, а трета приключи шведката Луизе Хансон.
Прочетете още
В другия край с българско присъединяване Габриела Георгиева финишира на осма позиция в конкуренцията на 200 м тил. Георгиева приключи за 2:04.59 мин. Изоставането ѝ от шампионката Меди Харис (Великобритания) беше 2.14 сек. Сребърен орден завоюва британката Кейти Шанахан, а трета се подреди французойката Полин Мею.

Силното показване на българите на Европейското състезание продължи Петър Мицин, който се класира за край в дисциплината 200 м бътерфлай. Мицин финишира с персонален връх от 1:53.77 мин и откри място измежду най-хубавите на Стария континент с осми резултат. Това ще бъде първо присъединяване за международния рекордьор на 400 м свободен жанр при юношите на край на огромен шампионат при мъжете. Медалите в дисциплината ще бъдат разпределяни на следващия ден (08.12) от 19.09 часа.

“Искам да поздравя състезателите и всички, които милеят и оказват помощ на българското плуване. Представянето на плувците ни е плод на доста труд и нерви в последните три дни. Гледаме напред, тъй като сме в средата на шампионата. Очаквам още положителни класирания. Всички виждат, че плувците ни са доста добре готови и в отлична форма ”, съобщи след края на спортния ден основният треньор на националния тим Кристиян Минковски.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР