Пловдивчанка отнесе умопомрачителна глоба за дрифт в ж.к. “Тракия. Според

...
Пловдивчанка отнесе умопомрачителна глоба за дрифт в ж.к. “Тракия. Според
Коментари Харесай

Пловдивчанка с жестока глоба за дрифт

Пловдивчанка отнесе умопомрачителна санкция за дрифт в ж.к. “Тракия ". Според решението на районния съд, тя ще би трябвало да заплати 3000 лв. и да се раздели с книжката си за 12 месеца, заяви Plovdiv24.bg.

Дамата била хваната малко преди среднощ на 17 август м.г. Тя била седнала зад кормилото на BMW 118D. На едно от кръговите в " Тракия " дамата не употребила пътя по предопределение, а превъртяла гумите и завъртяла автомобила в кръстовището по метод, по който основала заплаха за пораждане на злополука с останалите участници в придвижването.

За нейно злощастие наоколо се намирали двама униформени чиновници на Министерство на вътрешните работи, които патрулирали в региона. Баварецът бил спрян и била осъществена инспекция на лидерката. Тя била поканена в постройката на Пето районно управление (на МВР) за предоставяне на пояснения. Жената показала, че повода за маневрите била, че антиблокиращата система на колата не била изправна. Въпреки това получила солен акт, който подписала без възражения. Било издадено и наказателно разпореждане, против което дамата подала тъжба в съда.

Пред магистратите били разпитани и униформените. Те разказали, че във връзка получавани сигнали за зачестилите гонки в региона, през месец август 2019 година били инициирани чести инспекции.

Според магистратите, в случай че повода за поднасяне била проблем в антиблокиращата система на автомобила, то значи, че всеки автомобил, който има проблем с тази система, следва да прави сходно поднасяне при прекъсване и да провокира сходни внезапни маневри.

Освен това при съществуване на проблем в системата на автомобила, както се твърди, то следва лидерът му да поставя по-голямо внимание от дължимото, с цел да не се стига до поднасяне и внезапни придвижвания и да не се основава заплаха за останалите участници в придвижването.

Поради тези аргументи санкцията била доказана – 3000 лв. санкция и 12 месеца без брошура. Решението предстои на обжалване пред Административния съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР