Пловдивчанка, която следва в Китай, успя да се измъкне на

...
Пловдивчанка, която следва в Китай, успя да се измъкне на
Коментари Харесай

Пловдивчанка се измъкна на косъм от апокалипсиса в Китай и разказа за ужаса

Пловдивчанка, която следва в Китай, съумя да се измъкне на косъм от ужаса на болестта. Момичето учи в колежа UWC в Чангшу. Учебното заведение се намира в региона на град Суджоу с население от 1 милион души, който е единствено на час и половина с трен от Шанхай.

Кампусът на United World Collеge е ситуиран на остров в река Яндзъ и затова се счита, че до него болестта може да стигне малко по-трудно, написа "Марица ".

Пловдивчанката описа страховити детайлности за това, по какъв начин е трябвало да се изнесе от там за броени часове. В противоположен случай щяла да остане пленник на болестта незнайно докога.

„ От учебното заведение през днешния ден ни изпратиха имейл, че спешно всички би трябвало да се изнесат. Буквално преди два часа си открих полет за след 6 часа. Положението в действителност стартира да става ужасно. В момента ние сме 5 индивида, другите девойки също едвам съумяха да си намерят полети.

От пет дни не сме излизали от жилището, единствено за по 1-2 часа, едвам си купим хранителни запаси. Имаме ужасно доста храна и в този момент я готвим. Ходим с маски и ръкавици, а на открито е като някакъв зомби апокалипсис “, описа пловдивчанката.

Тя се надява, че няма да прихване подлия ковид, до момента в който пътува към летището и по време на полета.

„ Няма да смъквам маската, до момента в който не дойде в България. По тази причина няма да мога да хапвам и да пия нищо през идващите 24 часа “, сподели пловдивската студентка в Китай.

Тя обрисува и цялостната картина на ограниченията, които се подхващат от китайските управляващи против болестта.

„ Тъй като вирусът се популяризира ужасно бързо, китайските управляващи афишират затваряне на най-различни градове и провинции. Даже в Шанхай няколко от основните пътища са затворени. Властите ги блокираха, с цел да не излязат на открито инфектирани хора или пък да не влезе някой инфектиран.

Има заплаха да затворят някои от огромните градове, да се блокират пътища, жп линии и летищата. И не се знае за какъв брой време “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР