Пловдивчанинът Константин Ангелов, добил популярност като баща на Фейсбук групата

...
Пловдивчанинът Константин Ангелов, добил популярност като баща на Фейсбук групата
Коментари Харесай

Фейсбук звезда скочи в козметичния бизнес

Пловдивчанинът Константин Ангелов, добил известност като татко на Facebook групата “Игнорирай SCI - избави другар ”, влезе в летящ старт в бизнеса с козметични средства. В годината, когато избухна коронавирус пандемията, той започва лично произвеждане на дезинфектанти. Фабриката е ситуирана в Южната индустриална зона на града на повърхност от 850 кв. м. В разгара на пандемията той създава главно хигиенизиращи средства за ръце, които изнася за западни търговски вериги с представителства в Румъния. Скоро по-късно вкарва и козметика за коса и джука хигиена. В момента портфолиото на компанията му „ Ноезис “ ЕООД е обогатено с артикули за грижа за домашни любимци, както и биоцидни артикули, които се създават на ишлеме, в това число и за бебета. Дружеството създава и предлага лични формули и марки, а съвсем цялата продукция е с експортна устременост. Основната задача на компанията е да накара хората да се усмихват, с цел да могат да извършват по-добре ежедневните си задания.



Големият триумф на Ангелов е, че е съумял да притегли за активността си финансов донор. Амбицията му е да направи компанията си обществена на БФБ. Инвестиционният фонд „ ИмВенчър II КДА “ е вложил 100 хиляди евро в компанията „ Ноезис “ ЕООД. Фондът, който е под шапката на „ Импетус Капитал “ ООД, влага главно в растящи български компании и от други сфери, като осведомителни технологии и компютърни науки, съвременна търговия, произвеждане, включително на бързооборотни и хранителни артикули, превоз и логистика, услуги. Фондът е водещ вложител в така наречен рунд на финансиране, в който вземат участие още „ Фонд Ню Вижън 3 КД “ и CEO Angels Club.

Името на Константин Ангелов нашумя през 2014 година, откакто сътвори Facebook групата “Игнорирай SCI - избави другар ” и събра над 9000 почитатели. Заради действието си, целящо да защищити стотици българи, примамени от настояща тогава у нас финансова пирамида, с център Пловдив - „ Сейв къмпани интернешънъл “ ООД, против него бе заведено невиждано дело. Тъжител бе един от притежателите на SCI - свещеник Светослав Петров, почувствал се обиден като физическо лице от мнения и колажи, представящи го в обществената мрежа като глава на финансова пирамида.

Тъжбата бе заведена няколко месеца откакто Комисията за отбрана на потребителите се произнесе изрично, че „ в реалност е налице една пирамидална конструкция, проведена от „ Сейв къмпани интернешънъл “ ООД, чиято съществена цел е включването на от ден на ден консуматори към основаната мрежа “, а SCI „ ползва нелоялна заблуждаваща комерсиална процедура по смисъла на член 68ж, т.14 от Закона за отбрана на потребителите, защото е основала, употребява и предизвиква пирамидални продажби, чиято съществена цел е включването на други консуматори в системата за продажби, при които потребителят заплаща, с цел да взе участие, като получава опция да възвърне заплатената сума посредством привличане на други консуматори “. Изненадващо обаче, преди старта на делото, Светослав Петров отдръпна жалбата си против Константин Ангелов. Днес пасторът продължава да проповядва, върти строителен и търговски бизнес. Съдружникът му Ненчо Рангелов също се занимава с търговия, а неотдавна държи бензиностанция в Брестник.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР