Пловдивчанинът Иван Мандов се класира 26-и на сабя на Европейските

...
Пловдивчанинът Иван Мандов се класира 26-и на сабя на Европейските
Коментари Харесай

Иван Мандов 26-и на сабя на Европейските игри в Полша

Пловдивчанинът Иван Мандов се класира 26-и на сабя на Европейските игри в Краков (Полша). В конкуренцията на 59 фехтовачи от 17 страни той влезе измежду 32-ата, преодолели групите, и записа най-хубаво персонално достижение в конкуренция от сходен сан. Останалите ни трима сабльори останаха отвън топ 32 – Тодор Стойчев приключи 33-и, Виктор Филев се подреди на 46 място, а Димитър Райкин – на 47-о.

Иван Мандов излезе от групите с три победи и две загуби и се класира за идващия стадий на конкуренцията под номер 25. В първата среща от директните елиминации той победи Матиаш Чачек от Чехия с 15:14. 25-годишният Мандов изоставаше с 6:9 и 8:12, само че съумя да измъкне успеха в самия завършек на багра. В идващия кръг, годен за място измежду най-хубавите 16, обаче нямаше особени причини против прецизния украинец Васил Хумен и отстъпи с 9:15 и се класира 26-и.

Тодор Стойчев записа в групите три победи и три загуби. В първия дуел от директните елиминации, за място измежду най-хубавите 32, той отстъпи пред Бека Базадзе от Грузия с 9:15 и приключи 33-и. Грузинецът беше по-активен и водеше от самото начало, до момента в който Стойчев можеше да се върне при 10:13, когато съперникът му получи и жълт картон.

Виктор Филев не излезе от групите след една победа и четири загуби, и се класира 46-и. Със същият актив беше и Димитър Райкин, приключил шампионата с една загуба и четири победи в групите, заемайки 47 място.

Състезанията по фехтовка на Европейските игри не престават с конкуренциите на шпага дами и рапира мъже, като България ще бъде показана от Михаела Стефанова и Васил Чепишев.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР